Sunday, 2 July 2017

KAMI MENGALU-ALUKAN MAKLUMBALAS (FEEDBACK) DARI ANDA 😊

Assamualaikum dan selamat sejahtera ,
Sudan lama rasanya take update blog nurhaneem Home stay ni kan?
Diharapkan dengan usaha ini makin bertambah rezeki kami , inshaAllah .💜
.
Disini saya mengajak para penumpang di homestay kami agar sudi meluangkan sedikit masa untuk snap gambar dan whatsapp no kami atau emailkan feedback anda ke nurhaneemhomestay@gmail.com .
.
10 feedback terawal akan dapat hadiah saguhati buku mini MARI MENJEMPUT REZEKI Dari kami .💕 Jadi jangan lupa sertakan nama penuh dan alamat tau!
.
TERIMA KASIH.
.
Love,
Hanim Amir
.


Jom booking Nurhaneem homestay muar : 013-6205001 (SMS/call)
Maklumat lanjut tekan sini


Sunday, 4 September 2016

NAK KERINGKAN PAKAIAN KECIL-KECIL SEWAKTU TRAVEL

Assalamualaikum ,
Nak share sesuatu ni , menarik sangat .Especially bila travel . Selalu kalau travel kita suka bawa barang ,pakaian dan segala keperluan dalam jumlah yang kecil sahaja kan. Lagi sikit hari lagi sikit la barang tu . Tapi adakalanya pakaian dalam terutamanya kadang-kadang macam tak cukup bila nak guna, time packing macam cukup. Nak basuh yang dah pakai takut tak kering pula nanti . Okay ,saya dah tahu macamana nak bagi cepat kering . Konsep basuh baju kan ada 3 perkara , wash-rinse-spin dan juga proses pengeringan yang selalu makan masa bergantung kepada kelembapan udara kan?

Okay, bagi mempercepatkan segala proses ni , saya beritahu la ya :
1.  Pastikan ada sabun , kalau ada sabun khas lagi bagus . Kalau tak ada ,guna jela sabun mandi tu . Sabun jugak . :)
2.  Basuh dan bilas .
3.  Yang ni point penting , yang patut korang tahu dan boleh apply , cara nak dry pakaian kecil tu daripada basah lencun lepas kena basuh , even kita dah perah pon still lembab yang amat sangat . So ,apa kita buat ialah , ambil towel hotel tu , susun semua pakaian dalam anda tu atas towel kemudian gulung serapat-rapat mungkin macam sushi .haha.
4. Guna lutut anda untuk meningkatkan menyerapan kelembapan yang lebih efektif. Setelah itu , buka dan sidai ,
5. Konfem , esok boleh terus guna .
Tak tak perlu risau berapa helai nak bawa kan?

So ini saya sertakan sekali video nya .



Jom booking Nurhaneem homestay muar : 013-6205001 (SMS/call)
Maklumat lanjut tekan sini

Monday, 15 August 2016

LOKASI KAMI

Di mana lokasi kami?

Disebabkan kami sebelah je dengan SMKA MAAHAD MUAR , ini lokasi SMKA MAAHAD MUAR ya . Nak start dari mana-mana pon boleh , ini cuma salah satu alternatif sahaja. :)














Using waze?

Our location cordinate : click HERE .
Route our location from SMKA MAAHAD MUAR , click HERE .
Exactly coordinate : lat=2.02903&lon=102.55633



Using Google Maps ?
From Smka Maahad Muar ,click HERE.

Email us any suggestion :
nurhaneemhomestay@gmail.com




MUAR (BANDAR MUAR) - HOMESTAY NURHANEEM



WELCOME TO NURHANEEM HOMESTAY


Berikut adalah beberapa gambar homestay kami :

 Rumah unit corner : Jika homestay kami yan anda pilih , anda pasti mudah untuk mencari kediaman tumpangan anda ini nanti . :)


Ruang tamu yang dilengkapi kemudahan televisyen , siaran Astro dan kerusi dan meja .Selesa .**



Master bedroom : dilengkapi katil (Queen) almari penyimpan pakaian , bilik air , kipas serta aircond dan lampu yang berfungsi dengan baik.


Second room : Dilengkapi dengan katil (Queen) ,meja ,kerusi ,aircond dan bilik air .


Ruang tengah : Menghubungkan ruang tamu ke dapur dan juga tangga untuk ke tingkat atas . Terdapat juga bilik air .



Third and forth room : Setiap bilik dilengkapi dengan 2 buah single bed untuk keselesaan keluarga . **

** Kedudukan perabot seperti kerusi dan meja mungkin berubah dari masa ke semasa .Akan tetapi kedudukan dan jumlah katil adalah sama. Diharapkan kepada para pelanggan untuk menggunakan segala kelengkapan dan kemudahan seeloknya bagi memudahkan para planggan lain menikmati keselesaan yang diberikan. :)

Jika anda masih berminat untuk membuat tempahan , sila hubungi : 
Encik Amir 013 - 62005001 (SMS/CALL)

Untuk maklumat lanjut tentang lokasi sila klik SINI .
Manakala maklumat pembayaran dan segala perincian kemudahan sekeliling , sila klik SINI .



Sunday, 14 August 2016

BANDAR MUAR HOMESTAY NURHANEEM

@ 2 KM dari pusat Bandar DiRaja Muar
@ 4 bilik, 3 bilik air(2 bilik bawah dan dua bilik atas)
@aircond tersedia di 2 bilik bahagian bawah
@ Satu bilik air berasingan di aras bawah
@ Satu rumah = 250/=
@ Satu rumah lebih daripada satu hari = 230/= per hari
@check in 2 petang, check out 12 tengahari
@ Parkir yang banyak (rumah corner lot)
@ Ruang tamu sederhana bertv astro (Njoy)
@ Peralatan asas dapur tersedia
@sangat selesa


LOKASI MENARIK BERDEKATAN:
1. Pusat Rekreasi Tanjung Mas/Ketapang 2 km
2. Bersebelahan SMKA Maahad Muar 150 meter
2. Masjid berkembar Muar 2 km
3. Restoran Asam Pedas JJ 1 km
4. Parit Jawa 10 km
5. Stadium Muar 1.5 km
6. Berhampiran surau, kedai-kedai runcit/makan
7. Tangkak 29 km, Gunung Ledang 34 km,
8. Melaka 52 km, Batu Pahat 50 km
9. Kolej Jururawat Muar/Hospital Pakar Muar 4 km
10.Bakri 7 km

Tempahan, hubungi:
en amir 013 6205001 (SMS /CALL SAHAJA)
**Booking inquiries ? Please Contact Mr Amir .

Any Feedback :
Email to nurhaneemhomestay@gmail.com
**This number cant accept any inquiry of booking matter , please contact Mr Amir Only.
** We are looking forward your feedback , so that we can update our blog as happy as we can :)

Thanks .

Wednesday, 6 January 2016

GAMBAR HOMESTAY


 ASSALAMUALAIKUM

Ada yang tanya kami,  kenapa tiada gambar homestay nya.
Untuk pengetahuan, ada. Boleh refer di link bawah ni ya:


GAMBAR HOMESTAY

Jika anda berpuas hati , whatsapp kami dan dah boleh terus booking. KAMI BERIKAN KHIDMAT YANG TERBAIK UNTUK ANDA.


Kami amat menghargai segala penghargaan anda kepada #nurhaneemhomestay.

With love,
Esisten homestay

Untuk booking Homestay ?
Hubungi : 013-6205001 (SMS/CALL)

Wednesday, 3 September 2014

Cara mencari Homestay kami.

sangat mudah untuk mencari..
disebabkan Smka Maahad muar adalah sekolah yang sangat dikenali didalam dan diluar daerah, anda hanya perlu bertanya kepada orang awam di mana letaknya SMKA MAAHAD MUAR.
KOnferm semua tahu. 
Lorong yang betul- betul terletak di sebelah sekolah tersebutlah jalannya.
Lorong disebelah sekolah itu lah Taman BUnga tanjung.
Dah boleh cari homestaynya.
TERIMA KASIH.

Friday, 25 April 2014

NurHaneem Homestay Muar Johor

@ 2 KM dari pusat Bandar DiRaja Muar
@ 4 bilik, 3 bilik air(2 bilik bawah dan dua bilik atas)
@aircond tersedia di 2 bilik bahagian bawah
@ Satu bilik air berasingan di aras bawah
@ Satu rumah = 250/=
@ Satu rumah lebih daripada satu hari = 230/= per hari
@check in 2 petang, check out 12 tengahari
@ Parkir yang banyak (rumah corner lot)
@ Ruang tamu sederhana bertv astro (Njoy)
@ Peralatan asas dapur tersedia
@sangat selesa

LOKASI MENARIK BERDEKATAN:
1. Pusat Rekreasi Tanjung Mas/Ketapang 2 km
2. Bersebelahan SMKA Maahad Muar 150 meter
2. Masjid berkembar Muar 2 km
3. Restoran Asam Pedas JJ 1 km
4. Parit Jawa 10 km
5. Stadium Muar 1.5 km
6. Berhampiran surau, kedai-kedai runcit/makan
7. Tangkak 29 km, Gunung Ledang 34 km,
8. Melaka 52 km, Batu Pahat 50 km
9. Kolej Jururawat Muar/Hospital Pakar Muar 4 km
10.Bakri 7 km

Tempahan, hubungi:
en amir 013 6205001, pn yaty 017 6074420

KAMI MENGALU-ALUKAN MAKLUMBALAS (FEEDBACK) DARI ANDA 😊

Assamualaikum dan selamat sejahtera , Sudan lama rasanya take update blog nurhaneem Home stay ni kan? Diharapkan dengan usaha ini makin...